Avondopleiding meubelmakerij in kta-lier

30 apr 2015 - 17:59

Nieuws

Het KTA Lier gaat vanaf begin september 2015 in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Crescendo, van start met een avondopleiding meubelmakerij. De lessen worden gegeven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18 tot 22, uur. Bij voldoende belangstelling is dit ook mogelijk op woensdag- en zaterdagnamiddag.

In functie hiervan werden volgens directeur Christophe Van Wambeke de houtateliers (de machinezaal, de montagezaal, het magazijn) grondig gerenoveerd en worden enkele nieuwe machines in gebruik genomen. De moderne machines zijn bewust niet-computergestuurd, om dat ambachtelijke en manuele aspect te accentueren. Meubelmaker is een knelpuntenberoep, zodat het initiatief ook de steun geniet van de VDAB. Tijdens de opleiding worden vanuit verschillende modules basiscompetenties aangeleerd, o.m. op het vlak van manuele en machinale houtbewerking. De opeenvolgende deelcertificaten leiden uiteindelijk tot het certificaat van meubelmaker. In de houtafdeling worden tal van tafels, stoelen, e.d.m. voor de school gemaakt.

Zaterdag 9 mei heeft van 13 tot 17 uur een opendeurdag plaats in het KTA. De bezoekers kunnen nader kennismaken met de afdelingen hout, handel, talen en kantoor, schoonheidsverzorging en haarzorg, elektronica en elektriciteit.

Foto: Marleen Mast, Christophe van Wambeke en Patrick Buyle

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.