Atheneumleerlingen schitteren in belangrijke wedstrijden

26 mrt 2019 - 16:30

Nieuws

Leerlingen van het Atheneum Lier, campus Arthur Vanderpoorten, hebben de voorbije dagen twee belangrijke wedstrijden gewonnen. Vier Latinisten werden in Leiden uitgeroepen tot winnaar van de internationale ‘Ken-je-klassieken-quiz’. Zes leerlingen van het 6de jaar economie wonnen dan weer de finale van de Wikifin-wedstrijd van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten (FSMA).

De leerlingen Latijn haalden reeds voor de vierde maal op zes edities de finale van de ‘Ken-je-klassieken-quiz’. In de Tempelzaal van het Museum voor Oudheden moesten ze 60 vragen oplossen m.b.t. de Griekse en Latijnse literatuur, geschiedenis, kunst, archeologie, filosofie, mythologie en migratie in de oudheid. De opdracht betrof het herkennen van afbeeldingen en citaten en het beantwoorden van meerkeuze- en audiovisuele vragen. Een bonusronde leverde extra punten op. Na een grondige voorbereiding onder leiding van lerares Daniëlle Cloostermans toonde Roxan Bastaens (4LWI), Lenthe Bastaens (6LT), Jari Degroeve (6LWI) en Nathan Van Hoof-Hoefnagels (5LT) zich de beste van de 26 teams uit Vlaanderen en Nederland.

De Wikifin-wedstrijd wordt georganiseerd door Wikifin.be, de portaalsite die helpt bij het nemen van financiële beslissingen en gratis onafhankelijke, betrouwbare en handige informatie ter beschikking stelt. In het vooruitzicht van ‘de Week van het Geld’ (25-31 maart) moesten de leerlingen twee opdrachten uitvoeren in de klas. Daarna moesten ze een aangeleverd budgetspel spelen en tenslotte op een creatieve manier omschrijven waarom het belangrijk is om te leren over geldzaken in de klas. Onder leiding van lerares economie Katleen Stalmans ging de hoofdprijs naar Glen Aertgeerts, Elif Cakici, Amber Decoster, Nisrine Moumouh, Jorgen Van Der Auwera en Dries Van Dort van het 6de jaar economie.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.