Aperitiefconcert met het pianoduo callot-blondeel

28 okt 2015 - 16:46

Nieuws

Zondag 15 november heeft om 11 uur in de Jezuïetenkerk op initiatief van Pro Musica Lier een aperitiefconcert plaats met het pianoduo Nicolas Callot – Lucas Blondeel. Zij voeren werk uit van Franz Schubert (1797-1828) en Robert Schumann (1810-1856).

Pro Musica brengt op deze manier opnieuw jong en heel groot talent naar Lier. Deze internationaal gelauwerde pianisten gingen in de leer bij grootmeesters in hun vakgebied. Het resultaat van hun gebundelde krachten is het meest subtiele samenspel en een overweldigende virtuositeit. Na de prachtige Schubert-opname ‘Für Karoline’ voor Klara, buigen ze zich nu ook over Schumann. Nicolas Callot die geboren werd op de verjaardag van Schumann en Lucas Blondeel die het levenslicht zag op zijn sterfdatum, ontmoetten elkaar op jonge leeftijd tijdens een concertreis door Bulgarije in 1993. Na vele jaren gemeenschappelijke concerten beslisten ze in 2010 het pianoduo Callot-Blondeel op te richten. Hun fascinerende muzikale persoonlijkheden, hun innige vriendschap en hun intense passie voor muziek, maken dit duo uniek. Een breed spectrum aan werken brengen ze zowel op de moderne piano als op pianoforte. Ze studeerden bij Heidi Hendrickx aan het Conservatorium van Antwerpen en volgden masterclasses bij Györg Kurtag en Malcolm Bilson. Hun eerste cd met werk van Schubert kwam onlangs uit als Klara-CD bij Warner Classics en werd met lof overladen.

Beide musici haalden mooie successen als solist en in kamermuziekverband. Zo won Nicolas Callot verschillende nationale wedstrijden en werd hij laureaat van de Brahms wedstrijd in Oostenrijk. Hij speelde als solist met verschillende orkesten, waaronder de Filharmonie onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij nam een cd op met werk van Brahms, Liszt en Debussy, Schubert en Scriabin. Hij is hoofdvakdocent piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Lucas Blondeel speelde als solist doorheen gans Europa en in de Verenigde Staten, Japan en Singapore. Hij won prijzen op wedstrijden in Antwerpen, Genève, Zürich en Berlijn en hij was halve finalist op de Elisabethwedstrijd. Als liedbegeleider won hij een speciale prijs op de wedstrijd van de Bayerische Rundfunk in Bayreuth. Samen met klarinettiste Annelien Van Wauwe trad hij recent op tijdens de gerenommeerde festivals van Schleswig-Holstein en Lucerne. Hij nam twee solo-cd’s op met werk van Schubert en Haydn en werkte mee aan een aantal cd’s in kamermuziekverband. Hij is hoofddocent piano aan het Conservatorium van Darmstadt.

Tickets voor dit uitzonderlijke concert kosten 15 euro in voorverkoop en 17 euro aan de kassa. Wie jonger is dan 18 jaar of houder van een Gomorpas betaalt 8 euro (in voorverkoop) of 10 euro (aan de kassa). Leden betalen 12 euro.

Foto: Callot – Blondeel, eigen organisatie

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.