Aperitiefconcert in dorpskerk van Koningshooikt

10 apr 2014 - 13:03

Nieuws

Op initiatief van de dorpsraad heeft in samenwerking met de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Lier, zondag 27 april om 11 uur in de dorpskerk van Koningshooikt een aperitiefconcert plaats. Het Clarinetchoir en het kamerorkest Vivarte van de Lierse academie brengen een populair klassiek programma met werk van Haydn, Weber en Purcell en met muziek uit de opera Carmen van Bizet en uit de TV-serie ‘Games of Thrones’ van Djawadi’.

Het Clarinetchoir van de Lierse Muziekacademie werd opgericht in september 2007 en staat onder leiding van Johan Verhelst. Het omvat 35 leerlingen en oudleerlingen. Concerten werden reeds gegeven in de academie, in Lier, Antwerpen, Gent, Drongen, Lummen, Tongeren en Boechout. In 2010 behaalde het Clarinetchoir de 1ste afdeling in de provinciale wedstrijd Antwerpen.

Het kamerorkest Vivarte vierde in 2011 de 20ste verjaardag. Het 25-koppige strijkersensemble wordt aangevuld met een 10-tal beloftevolle leerlingen blaasinstrumenten van de Lierse academie. Onder leiding van stichter en bezieler Francis Reusens wordt geregeld opgetreden in de regio Aarschot, Lier, Zandhoven. Ieder jaar wordt een kerst- en een lenteconcert gegeven.

Tickets kosten 8 euro in voorverkoop (bij dagbladhandel Nieuwspunt in Koningshooikt) en 10 euro aan de kassa. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Reserveren kan via het secretariaat van de Academie voor Muziek, Woord en Dans, tel. 03-480 45 789.

Foto: AMWD

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.