Aftrap voor toekomstige gymhal en danszaal

04 okt 2018 - 10:41

Nieuws

Op de campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier had een samenkomst plaats om de toekomstige bouw van een Gymhal en Danszaal aan te kondigen. De bijeenkomst vond plaats in aanwezigheid van o.m. burgemeester Frank Bogaerts, OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten, de directeurs Christophe Van Wambeke, Geert Hendrix en Erwin Scheltjens en de voorzitter van K. Turnkring Lierse en K. Lyra Turnkring.

Schepen Ivo Andries verwees in zijn toespraak naar de voorgeschiedenis van het dossier. In juni 2017 werd tussen de stad en de beide Lierse turnkringen, Kon. Turnkring Lierse en Kon. Lyra Turnkring, een intentieverklaring ondertekend voor de bouw en het gebruik van een gymhal op de campus Louis Zimmer. Kon. Lyra Turnkring gebruikt momenteel de turnhal op de Dungelhoeff-site, waar de overeenkomst in 2019 eindigt. Kon. Turnkring Lierse moet haar activiteiten spreiden over meerdere plaatsen. Ook de dansklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans heeft dringend nood aan een nieuw onderkomen. Nadat de vroegere Normaalschool moest verlaten worden, werd tijdelijk een oplossing gevonden op de campus van het atheneum.

De Gymhal komt langs de zijde van de stadsvest en krijgt een rechtstreekse toegang tot de sporthal, waarvan de kleedkamers en het sanitair kunnen gebruikt worden. De toestellen zullen er permanent kunnen opgesteld worden. Op de 1ste verdieping komt dan de dansklas voor de SAMWD. Gymhal en Dansklas zouden klaar zijn tegen 1 september 2019. Het openbaar onderzoek loopt momenteel nog tot einde oktober. Directeur C. Van Wambeke wees op de goede verstandhouding tussen de betrokken partijen en op het oog voor veiligheid. Burgemeester F. Boogaerts was vol lof voor de initiatiefnemers. Met het project is een bedrag gemoeid van 1,3 miljoen euro.

Tekst: DéBé

Foto’s: LR & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.