Actie voor opwaardering voetweg 49

11 mei 2014 - 14:55

Nieuws

In het kader van de actie ‘Doorgang voor Iedereen’ voerde de werkgroep Trage Wegen Lier-Koningshooikt actie om de voetweg nr. 49 tussen de Slenderstraat en de Aarschotsesteenweg als van oudsher opnieuw toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers. Ondanks het slechte weer – felle regenbuien en sterke wind – waren de dapperste voorstanders toch op post.

Het gezelschap – w.o. de schepenen Bert Wollants en Lucien Herijgers – werd welkom geheten door Hubert De Potter. De gelegenheidsburgemeester gewapend met de ‘Atlas der Buurtwegen’ schetste het belang van de trage wegen en sprak de hoop uit dat Voetweg nr. 49 weer opgewaardeerd zou worden. Aan de aanwezige schepenen werd een brief overhandigd met de uitdrukkelijke vraag om de voetweg tegen de Dag van de Trage Wegen op 18 en 19 oktober opnieuw toegankelijk te maken voor voetgangers en fietsers en bij deze gelegenheid feestelijk in te wandelen.. Dit betekent dat de voetweg moet teruggebracht worden tot zijn normale breedte van 1,60 meter.

Schepen Bert Wollants benadrukte dat de opwaardering van het netwerk van trage wegen in het bestuursakkoord opgenomen werd. Het dossier van voetweg 49 werd juridisch grondig uitgespit. De eigenaars van 3 percelen waar zich problemen stellen werden aangeschreven. Zo nodig zullen verder gerechtelijke stappen gezet worden. Voor het onderhoud van de buurtwegen werd een plan opgesteld, dat stap voor stap zal verfijnd worden. Tot besluit van de actie werd een spandoek ‘Doorgang voor iedereen’ ontvouwd.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.