Acteur nabil mallat bezoekt kta

27 mei 2015 - 11:38

Nieuws

De leerlingen van het KTA kregen het bezoek van filmacteur Nabil Mallat. Hij is als Lahbib één van de hoofdfiguren in de film ‘Image’, die geregisseerd werd door Adil El Aarbi – bekend van ‘de Slimste Mens’ – en Bilall Fallah.

Het bezoek past in het kader van het taalproject op school en was bedoeld om de belangstelling voor de Franse taal aan te wakkeren. Alle leerlingen van de richtingen handel-talen, secretariaat en secretariaat-talen, hadden vooraf de film bekeken en de opdracht meegekregen om vragen voor te bereiden. De ontmoeting met Nabil Mallat had plaats in de refter van de sporthal. De film en de rol van de acteur werden voorgesteld door laatstejaarstudent Lennart Van Hooydonck.

Journaliste Eva (Laura Verlinden) maakt een reportage over de probleemwijken in Brussel. Daarbij leert ze de Marokkaan Lahbib kennen – allesbehalve een lieverdje -, die haar door zijn leefwereld en de betrokken wijken loodst. Uiteindelijk raakt Eva gefascineerd door zijn levenswijze en levensstijl. Eva wou deze documentaire wereldwijd verspreiden. Doch dit werd niet door iedereen zo begrepen en zeker niet door Herman Verbeeck (Gène Bervoets), de toppresentator van het nieuwsprogramma waarvoor Eva werkt. Moraal van het verhaal: de media hebben niet altijd gelijk.

Na de introductie ontspon zich een geanimeerd vraag- en antwoordspel met de voorname gast.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.