Ac lyra huldigt vijf europese atleten

29 jul 2013 - 23:08

Nieuws

Voor aanvang van de jongste jeugdmeeting werd in het Netestadion hulde gebracht aan vijf atleten van AC Lyra, die onlangs met succes deelnamen aan belangrijke Europese competities.

Mathias Broothaerts werd in het Italiaanse Rieti bij de juniors vice-Europees kampioen in het verspringen. Met een sprong van 7,84 meter leverde hij de beste Belgische jaarprestatie en bleef hij amper 2 centimeter beneden het 20 jaar oude Belgisch record. Eerder schitterde hij tijdens de Europese Olympische Jeugdspelen (2011) en tijdens de Europacup voor landenploegen in Dublin.

Na één jaar inactiviteit als gevolg van een hardnekkige schouderblessure overschreed polsstokspringster Aurelie De Ryck dit jaar een hoogte van 3,95 meter en werd ze geselecteerd voor het Europees kampioenschap voor beloften in het Finse Tampère. Daar haalde ze net geen finaleplaats. Met haar deelname aan het wereldkampioenschap voor scholieren en de Europese Olympische Jeugdspelen in Finland (2009), het wereldkampioenschap voor junioren in Moncton (Canada 2010), de Europabeker in Izmir, het Europees kampioenschap voor beloften in Ostrava en de Universiade in Shenzhen (China 2011), beschikt ze over heel wat internationale ervaring.

Dit is eveneens het geval voor Mats Lunders die tijdens het Europees kampioenschap voor beloften in Finland een 8ste plaats behaald in de finale van de 10.000 meter. Een ongelukkige val na 8 kilometer verhinderde een eventuele podiumplaats. Mats nam reeds deel aan het Europees kampioenschap veldlopen in Velenje (2011) en Boedapast (2012) en aan de zomerkampioenschappen in Ostrava (2011) en Helsinki (2012).

Elise Mehuys was in Rieti toe aan haar eerste internationale avontuur. Zij maakte deel uit van de Belgische aflossingsploeg 4 x 100 meter juniors, die een vierde plaats behaalde.

Lore Van den Broeck tenslotte nam deel aan de Fisec-zomerspelen in het Hongaarse Kecskemet. Deze studente aan het H.-Hart-van-Maria-instituut uit Berlaar haalde in de 100 en de 200 meter vlot de halve finale en in de 4 x 100 meter de finale. Zodoende leverde ze haar bijdrage tot het behalen ban de bronzen medaille in het ploegenklassement.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.