Ac Lierse viert 60-jarig bestaan

07 okt 2014 - 00:16

Nieuws

Naar aanleiding van het 60-jarig bestaan hield Koninklijke Lierse AC een receptie in zaal Vredeberg. Voorzitter Raymond Tibax overliep in vogelvlucht de geschiedenis van de club en riep heroïsche herinneringen op aan de beginperiode.

In 1954 vroeg Dr. Edgard Bauwens, toenmalig voorzitter van K. Lierse S.K., aan Jos Vercammen om een atletiekclub op te richten. Aanvankelijk werd getraind op de voetbalterreinen van Lierse. Na de verkaveling van het C-terrein voor de bouw van nieuwe woningen, volgde de verhuis naar de Koninklijke Cadettenschool. In 1972 werd een assepiste in gebruik genomen in het jeugdcentrum van geel-zwart in Kessel. Uiteindelijk kon de club in 1998 terecht in het Netestadion.

Burgemeester Frank Boogaerts beschreef AC Lierse als ene monument op sportgebied. Met ruim 300 actieve leden kent de club een stabiel ledenaantal en een vruchtbare jeugdwerking. Ook al zaten de omstandigheden niet mee, dan wordt al het nodige gedaan om de renovatie van de atletiekpiste zo spoedig mogelijk af te ronden. Als secretaris van de Vlaamse Atletiek Liga feliciteerde Gerry Follens de 60-jarige club, de trainers, de bestuursleden, de medewerkers en de atleten en overhandigde hij namens de VAL een aandenken.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.