87ste donkfeesten vol schwung en variatie

04 jul 2016 - 11:44

Nieuws

Tijdens de eerste helft van augustus zijn de populaire Donkfeesten aan hun 87ste editie toe. Zes dagen lang wordt in en rond de grote feesttent naast de Donkhoeve uitbundig gefeest. De bezoekers krijgen gratis een palet aangeboden van veel dans en muziek, animatie voor jong en oud, gezinsactiviteiten en uiteraard de vermaarde Donkkoersen.

De 87ste Donkfeesten gaan vrijdag 5 augustus om 18.30 uur van start met een sfeervolle Kids-party. Vanaf 21 uur neemt het groot volk de fakkel over tijdens de 8ste Foute Frijdag Party. Het thema en de dresscode zijn ditmaal Work Outfit. Fuifgangers worden verwacht in authentieke, werkkledij, om uit de bol te gaan op de muziek van dj Strixke. Er is een prijs voorzien voor de grootste groep en voor de meest opvallende individuele outfit. Zaterdag 6 augustus is het vanaf 20.30 uur volop ambiance tijdens de Donk Cover Night met Maarten Cox en het orkest The Vicious. Zondag 7 augustus stelen Brabantse trekpaarden en robuuste roofvogels vanaf 14 uur de show. Kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen en aan speelkraampjes, zich laten schminken en zich laten vereeuwigen door karikaturist d’Auwe. Om 17 uur gaat een reuze barbecue van start. Volwassenen betalen amper 14 euro en kinderen slechts 7 euro voor een flinke portie. Terzelfdertijd starten demonstraties in line dance onder leiding van Petra. ’s Avonds wordt het volksbal vanaf 20.30 uur opgeluisterd door het orkest ‘The New Sensation’.

Het tweede feestweekend wordt zaterdag 13 augustus om 20 uur ingezet met een avond Lier Boven. Voor de invulling zorgen Elke Taelman, Pino, de Casablanca Carambol Company en dj Wout. Zondag 14 augustus volgt een gezinsfietstocht van zo’n 25 kilometer langs rustige wegen, waarvoor kan vertrokken worden tussen 11 en 15 uur. Om 14 uur zijn de kaartliefhebbers welkom in de feesttent. ’s Avonds is het vanaf 20 uur alweer volop ambiance met de rijzende ster Lissa Lewis, sfeermaker Sam Gooris en het orkest Plug It In. Op de slotdag van maandag 15 augustus worden de historische Donkkoersen gereden. De formule werd vorig jaar met het nodige succes aangepast. Om 13.30 uur vertrekken de autochtonen, om 15 uur volgt de eerste reeks en om 16.30 uur de tweede reeks van de retrokoersen. Per reeks zijn maximum deelnemers toegelaten, zodat dringend inschrijven noodzakelijk is via www.donkvrienden.be. ’s Avonds worden de sportieve emoties vanaf 20 uur doorgespoeld, samen met de sfeergroep Domino.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.