86ste donkfeesten in nieuwe feesttent

05 mei 2015 - 14:12

Nieuws

Op vrijdag 7, zaterdag 8, zondag 9, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 hebben de 86ste Donkfeesten plaats. Deze krijgen grotendeels een vernieuwde feesttent als decor. Een deel van het frame van de feesttent werd reeds vorig weekend opgebouwd, wat bij velen de vraag on of de feesten vervroegd worden.

Een deel van het tentzeil dat dateert uit 1980 leek te lijden van slijtage, aldus voorzitter Jef T’Seyen. Een aantal herstellingen leek dan ook noodzakelijk. Na overleg met deskundigen ter zake besloot het bestuur gans het concept van de feesttent om te gooien en een volledig nieuw tentzeil aan te kopen. Als gevolg hiervan moet het tentframe grondig aangepast worden. De zeilen moeten immers niet meer geknoopt worden, maar glijden door een profiel. Dit verhoogt de veiligheid van de medewerkers bij het opstellen van de tent en verlicht hun werk in belangrijke mate. De ombouw verhoogt eveneens het comfort van de feestvierders. De zijkanten dienen bij warm weer niet meer opgerold te worden, maar kunnen vrij éénvoudig open geschoven worden. Er werd gekozen voor brandwerend zeilmateriaal en er worden extra nooduitgangen voorzien. In de vernieuwde feesttent zullen klank en licht verder een hoog showgehalte garanderen.

Het programma van de 86ste Donkfeesten kreeg al geruime tijd geleden vorm. Naar goede traditie werd alweer een lange lijst van bekende artiesten vastgelegd. Daartoe behoren: Bandit, Casablanca Carambol Company, David Van Dyck, Dina Rodriguez, DJ Steven, DJ Wout, Elke Taelman, Gipsy Horses, Maarten Cox, Pino, Plug It In, Robby Longo, Sam Gooris, Smooth Flavour, The Cheating Hearts Trio en last but not least The Vicious.

Een belangrijke innovatie betekent de Retrokoers die op zaterdag 15 augustus wordt gereden, naast de klassiek Donkkoers, en open staat voor niet-wijkbewoners. Meer informatie volgt binnenkort op www.donkvrienden.be. Voor alle onderdelen blijft de toegang gratis!

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.