60-jarig huwelijksjubileum in het paradijs

25 feb 2016 - 18:40

Nieuws

In het Woonzorgcentrum Het Paradijs vierden Wai Yee Man (85) en Yuk Sim Pang (81) hun 60-jarig huwelijksjubileum. Ze kregen het bezoek van burgemeester Frank Boogaerts en van schepen Rik Pets, die namens het hof een oorkonde en namens de stad bloeemen en centrumbonnen overhandigden.

Zowel Wai Yee Man als Yuk Sim Pang werden geboren in Hongkong, waar ze na twee jaar verkering in het huwelijksbootje stapten. Ze kregen 5 kinderen – 2 zonen en 3 dochters – die op hun beurt voor 13 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen zorgden. Wai Yee Man was 11 jaar lang politieagent in Kowloon. In 1966 kwam hij naar België en meer bepaald naar Hoboken, waar een zus van zijn vader een chinees restaurant had en hij een handje ging toesteken. In Lier opende hij in de kleine Antwerpsestraat in 1969 het allereerste Chinees restaurant Tueng Sin.

In 1974 verhuisde het echtpaar naar het Leopoldplein, om er tot in 1990 – toen Wai Yee Man met pensioen ging – het Chinees restaurant Choi Wah uit te baten. Wai Yee was zeer muzikaal aangelegd en in het bijzonder in de ban van de Chinese opera. De aria’s zong hij dan ook uit volle borst mee. Zijn vrouw Yuk Sim stond hem bij in de keuken en verzorgde verder de huishouding. Tijdens zijn jeugdjaren speelde Wai Yee voor zijn plezier voetbal. Deze sport is hij altijd actief blijven volgen. In 2014 verhuisde Yuk Sim wegens gezondheidsproblemen naar het Paradijs. In 2015 kreeg ze hier het gezelschap van haar man, om nu samen te feesten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.