5de jaar project ‘samen inburgeren’

04 mrt 2016 - 10:50

Nieuws

Via het project ‘Samen Inburgeren’ kwamen nieuwe inwoners afkomstig uit diverse landen de afgelopen vier jaar in contact met Lierenaars. 84 volwassenen uit landen als Congo, Turkije, Palestina, Syrië, Irak, Rusland, Afghanistan, de Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Marokko, Ivoorkust, Pakistan en Azerbeidjan, sloten samen met hun kinderen vriendschapsbanden met 49 Lierenaars.

Burgemeester Frank Boogaerts is fier met de behaalde resultaten. Het project zorgt ervoor dat bovenop de verplichte inburgeringscursus, mensen op vrijwillige basis verder werken aan de kennis van het Nederlands en integreren in de maatschappij. Via het project ‘Samen Inburgeren’ treedt een Lierenaar op als coach van mensen die zich vanuit het buitenland hier zijn komen vestigen. Ze gaan samen op stap, spreken samen Nederlands en leren elkaars leefwereld kennen.

De burgemeester doet dan ook een warme oproep tot vrijwilligers, koppels of gezinnen, die zich gedurende 6 maanden als coach willen inzetten. Kandidaat-coaches kunnen zich aanmelden bij het Sociaal Beleid-Diversiteit, Paradeplein 2, bus 1 (integratie@lier.be, 03-491 61 03). Nieuwkomers kunnen zich inschrijven tot en met 15 april 2016 via integratie@lier.be of 03-491 61 03.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.