50 rivierkenners gediplomeerd

04 apr 2014 - 15:12

Nieuws

In aanwezigheid van schepen van toerisme Rik Verwaest ontvingen 50 cursisten in cultuurcentrum de Mol het diploma van rivierkenner. De opleiding berust op een samenwerking tussen het regionaal landschap Rivierenland, Toerisme Rupelstreek, Natuurpunt Rupelstreek en de Vereniging voor Milieueducatie van de provincie Antwerpen.

De rivieren de Nete, de Dijle, de Zenne en de Rupel vormen een uniek ecosysteem, dat slechts op enkele plaatsen in Europa te bewonderen is. Ze hebben een grote ecologische waarde en ze zijn landschappelijk en erfgoedkundig bijzonder waardevol. Tijdens vier lezingen stonden experts stil bij het ontstaan en de kenmerken van deze rivieren, de getijdennatuur en het geactualiseerde Sigmaplan.

Na elke sessie trokken de cursisten erop uit om de rivieren van meer nabij te bestuderen. Ze bezochten het rivierenerfgoed van de Rupelstreek, ploeterden door, slikken en schorren in het Verdronken Land van Saeftinghe, waren te gast op een werf van een Sigmaproject en lieten zich per boot meevoeren door de getijdenstroom.

Na een korte toeristische rondleiding door de Netestad en een begeleide natuurwandeling naar het overstromingsgebied van de Anderstad, werd de opleiding afgesloten met een receptie en de uitreiking van de diploma’s.

Foto:Rivierenland

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.