4de vogelschrikfestival in Koningshooikt

02 mei 2015 - 13:16

Nieuws

Voor de 4de maal wordt in Koningshooikt gedurende de maand mei een Vogelschrik Festival georganiseerd. Het initiatief gaat uit van Femma Koningshooikt. Op welgeteld 68 locaties staan 80 vogelverschrikkers opgesteld. Het Schuurke van parochiecentrum het Koningshof werd voor de gelegenheid omgebouwd tot Vogelschrik Dorp.

Wie Koningshooikt doorrijdt kan er niet naast kijken. Aan elke invalsweg wordt het Vogelschrik Festival aangekondigd met een bekende figuur en een infobord. Bij gelegenheid van de opening zorgde buurtwerking Vorsenkweek aan de Liersebaan voor een gezellige happening. Rond het boegbeeld – vogelschrik Pitteleer – werden volksdansen uitgevoerd door leden van de volkskunstgroep de Moeffeleer uit Duffel.

Tot en met dinsdag 26 mei vormt het Vogelschrik Dorp het zenuwcentrum van het festival. Vanaf 9 mei kan hier voor 50 eurocent een lijst van alle locaties bekomen worden. Het Vogelschrik Dorp is ook de vertrekplaats van het Wiedewaaien, een fiets- en wandeltocht van 18 kilometer langs alle vogelschrikken. Onderweg dienen een aantal vragen opgelost en ludieke opdrachten uitgevoerd te worden. Een boekje kost 2 euro. Aan de zoektocht zijn tal van mooie prijzen verbonden. De prijsuitreiking heeft dinsdag 26 mei vanaf 19 uur plaats.

In het Vogelschrik Dorp zijn verder alle foto’s van de vogelschrikken te bewonderen en kunnen de mooiste exemplaren door de bezoekers verkozen worden. Tenslotte kan geproefd worden van het vogelschrik drankje en het vogelschrik koekje en rondgeneusd worden in het boetiekje. Het Vogelschrik Dorp is geopend op zaterdag 9, zondag 10, donderdag 14, vrijdag 15, zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 mei. Zondag 10 mei is om 14 en 16 uur een vertelmoment voorzien met An Mampaey. Belangstellenden verzamelen aan het Koningshof en trekken samen naar een nabijgelegen locatie. Kaarten kosten 2 euro en kunnen bekomen worden bij het Nieuwspunt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.