4de vogelschrik festival in Koningshooikt

06 mrt 2015 - 11:59

Nieuws

Gedurende de maand mei is Koningshooikt al voor de 4de maal in de ban van het Vogelschrik Festival. Individuele deelnemers, groepen, scholen, verenigingen en buurtcomités kunnen inschrijven tot maandag 27 april bij Hubert de Potter, Beukheuvel 40 in Koningshooikt, tel. 015-31 48 49. Het Vogelschrik Festival wordt georganiseerd door Femma Koningshooikt – voorheen de KAV -, met de steun van de Gezinsbond Koningshooikt en buurtwerking Vorsenkweek.

De 1ste editie stond in 2009 op het programma. Inspiratie werd gevonden tijdens een bezoek aan de groenten- en bloemenshow in hoogstraten. Sindsdien wordt het festival om de twee jaar georganiseerd en worden telkens meer bezoekers genoteerd, die Koningshooikt vooral met de fiets verkennen. Het opzet is het maken van een originele vogelschrik, die zichtbaar van op de openbare weg, een maand lang te kijk wordt gesteld. Het festival geniet de steun van talrijke sponsors, w.o. als nieuwe hoofdsponsor de firma Van Hool.

Als aanloop naar de 4de editie heeft op 19 maart een workshop ‘koppen maken’ plaats. Donderdag 30 april is de laatste dag om een vogelschrik langs de openbare weg op te stellen. Dezelfde dag heeft ook een groot openingsfeest plaats. Om 19 uur vertrekt aan ’t Lammeke ene optocht via de buurt Vorsenkweek naar het centrum. In het Koningshof aan de Mechelbaan wordt zaterdag 9 mei de tentoonstelling ‘Koningshooikt, bekoorlijk vogelschrik dorp’ geopend. Hier bevindt zich eveneens het epicentrum van het festival. Alle weekends en vakantiedagen in mei is de tentoonstelling toegankelijk.

Meer bepaald op zaterdag 9, zondag 10, donderdag 14, zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 mei van 10 tot 14 uur en op vrijdag 15 mei van 19 tot 21 uur. Van uit het koningshof kan deelgenomen worden aan de interactieve zoektocht ‘Wielewaaien’ (deelnemingsformulieren kosten 2 euro) en aan de daaraan verbonden publieksprijs. De deelnemers bepalen immers welke de meest doeltreffende, authentieke, fotogenieke, guitige en vindingrijke vogelschrik is. Ter plaatse is een overzicht van de standplaatsen beschikbaar en kan van een verfrissing genoten worden.

Zondag 10 mei wordt om 10, 14 en 16 uur in het Koningshof verzameld voor een familieverteldag. De inschrijvingsprijs bedraagt ook hier 2 euro. In groepen van maximum 25 personen trekt An Mampaey naar een nostalgische locatie in de omgeving. Voor de leerlingen van de lagere scholen wordt een tekenwedstrijd georganiseerd. Dinsdag 26 mei heeft in het Koningshof de slotavond plaats, met de prijsuitreiking van de publieksprijs, de 5 categorieën en van Wielewaaien.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.