29 jun 2016 - 10:11

Nieuws

Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus hebben de 46ste Pallietertochten van de Koninklijke Kano Club Lier plaats. De deelnemers uit eigen land, Nederland en Duitsland krijgen een tocht van 26 kilometer over de Grote Nete en van 15 kilometer over de Kleine Nete en het Netekanaal voorgeschoteld.

Vanaf vrijdag 12 augustus om 18 uur is het secretariaat geopend. Zaterdag 13 augustus wordt om 9 uur vanop de parking van het nabijgelegen KTA in karavaan vertrokken naar de startplaats aan de Pallieterhoeve in Booischot, waar de boten om 11 uur te water worden gelaten. ’s Middags wordt van een gemeenschappelijke picknick genoten bij visclub Hullebrug. Wie het wenst kan de tocht beëindigen aan het ‘Wit Huis’ in Lier. Van 15 tot 18 uur volgen demonstraties en initiaties sup varen op de plas voor de clublokalen. Van 18 tot 20 uur worden hier steekspelen op het water georganiseerd. Vanaf 21 uur wordt de dag besloten met een gezellig samenzijn en een dansavond.

Zondag 14 augustus wordt om 10 uur aan de clublokalen vertrokken voor een tocht van 15 kilometer over de Kleine Nete, via het sas van Lisp en het Netekanaal, die eindigt om 15 uur aan de clublokalen. Die dag zijn een zwemvest, een hoosvat, een toeter en een touw van 10 meter verplicht. Om 11 uur worden de boten versast in Duffel. De gemeenschappelijke picknick heeft ditmaal plaats aan de lokalen van de koninklijke Kayak Club Anderstad. Van 15 tot 16 uur worden opnieuw demonstraties sup varen gegeven op de plas voor de clublokalen. Om 16 uur worden verschillende prijzen uitgereikt, w.o. deze van de stad Lier, de beker van de Koninklijke Kano Club Lier, een beker per land, een prijs voor de jongste en de oudste deelnemer en een aandenken voor elke deelnemer. Kamperen kan andermaal op de campus van het KTA. Gans het weekend kunnen mosselen of koude schotels met brood en spaghetti bekomen worden. De inschrijvingsprijs voor de Pallietertochten bedraagt 3,50 euro. Meer info is te bekomen bij Norbert Chovau, 03-480 57 65 of Simonne van der Heyden, 0479-29 03 79.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.