45ste Pallietertochten van kano club Lier

03 jul 2015 - 10:05

Nieuws

Tijdens het weekend van 8 en 9 augustus hebben voor de 45ste maal de internationale Pallietertochten van de Koninklijke Kano Club Lier plaats. Talrijke watersportliefhebbers uit eigen land, Nederland en Duitsland worden andermaal voor deze tweedaagse in de Pallieterstad verwacht.

Vrijdag 7 augustus gaat het secretariaat open om 18 uur. Zaterdag 8 augustus staat de afvaart van de Grote Nete over een afstand van 26 kilometer tussen Booischot en Lier op het programma. Om 9 uur wordt van op de parking van het KTA in karavaan vertrokken naar de Pallieterhoeve in Booischot, waar om 11 uur het startsein wordt gegeven. ’s Middags heeft de gemeenschappelijke picknick plaats bij visclub ‘Hullebrug’. Van 18 tot 20 uur heeft op ‘de slotgracht’ voor de clublokalen een steekspel plaats, waaraan iedereen kan deelnemen. Vanaf 20.30 uur wordt op het terras live opgetreden door ‘De Schorre’. Vanaf 21 uur volgt een dansavond en een gezellig samenzijn in de clublokalen.

Zondag 9 augustus wordt om 10 uur vertrokken aan de clublokalen voor een tocht van 15 kilometer via de Kleine Nete, het Sas van Lisp en het Netekanaal. Voor deze trip zijn een zwemvest, een hoosvat, een toeter en een touw van 10 meter verplicht. Nadat omstreeks 11 uur gezamenlijk versast wordt in Duffel, wordt de picknick ’s middags aangesproken in de lokalen van de Lierse Kayak Club Anderstad. Omstreeks 15 uur worden de deelnemers opnieuw aan de lokalen van de club verwacht, waar om 16 uur de prijsuitreiking volgt. Naar goede gewoonte zijn een oprijs van de stad Lier, een beker van de Kano Club, ene beker per land, een prijs voor de jongste en de oudste deelnemer en een aandenken voor iedere deelnemer voorzien. De deelnemers kunnen gratis kamperen op de terreinen van het nabijgelegen KTA. Gedurende het weekend worden spaghetti, mosselen en koude schotels met brood geserveerd.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.