3de familiehappening ‘parkin-son of a bitch’

19 jun 2020 - 16:08

Nieuws

Als alles verder naar wens verloopt heeft zaterdag 5 september de 3de editie van de gezellige en sportieve familiehappening ‘Parkin-son of a bitch’ plaats. Het evenement valt tijdens het eerste weekend dat er geen verbod meer is op het organiseren van evenementen omwille van corona.

‘Parkin-son of a bitch’ is bedoeld om fondsen te verzamelen voor het onderzoek in verband met parkinson aan de Universiteit Antwerpen en voor de praktische ondersteuning van parkinsonpatiënt Maarten Renders. ‘De Mette’ kampt al sinds zijn 29ste met de vreselijke ziekte. De organisatoren hopen net als de vorige jaren ruim 800 deelnemers te mogen verwelkomen. In 2019 werd een opbrengst van 13.000 euro genoteerd voor het goede doel. De belangstellenden kunnen van 8 tot 14 uur aan de scoutslokalen in de Marnixdreef vertrekken voor een fietstocht of een wandeling.

Parcoursverantwoordelijke Tom Gullentops heeft bewegwijzerde routes uitgestippeld van 16, 26, 47, 66 of 91 kilometer. Wandelaars kunnen opteren voor een tocht van 5 of 12 kilometer. Inschrijven kan via www.parkinsonofabtich.be. Volwassenen betalen 13 euro, kinderen (-12 jaar) 7 euro. Wie vooraf inschrijft ontvangt een T-shirt en kan gratis genieten van een spaghetti. Ter plaatse worden ook hapjes en drankjes aangeboden en is animatie voor de kinderen voorzien. Adriaan Van den Hoof heeft andermaal het peterschap over het evenement aanvaard.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.