38ste jaarmarkt in Koningshooikt

17 jun 2015 - 15:43

Nieuws

Zondag 21 juni heeft voor de 38ste maal op initiatief van de dorpsraad in het centrum van Koningshooikt een sfeervolle jaarmarkt plaats. Terzelfdertijd staan op de parking van de Laag kermisattracties opgesteld. Op liefst drie podia zijn optredens voorzien. Bovendien is Ruth Mc Kenny te gast aan café Flora.

Talrijke kraampjes van plaatselijke verenigingen, marktkramers en standwerkers vormen een kleurrijk lint langsheen de Dorpstraat en het Koningsplein. Eet- en drankgelegenheid, evenals diverse randanimatie, is overvloedig voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. Omstreeks het middaguur wordt opgetreden op het centrale podium aan het Koningsplein. Eén van de blikvangers is ongetwijfeld de Zingende Schoenmaker uit Berlaar. Hij wordt begeleid door het Duo Senseetion. Vanaf 10.30 uur trekt de knettergekke ‘Fanfaar Fatal’ – een allegaartje van blaasinstrumenten en percussie – rond. In de Bernard Van Hoolstraat zorgt Dansstudio Scratch voor demonstraties. In de Bernard Van Hoolstraat, de Schoolstraat, de Dorpstraat en een gedeelte van de Lierbaan staat een rommelmarkt opgesteld.

Aan dienstencentrum de Waaier – dat opendeurdag houdt – wordt opgetreden door de twee Hooiktse fanfares: de Eendracht (om 10.30 uur) en de Vrije Burgers (om 11.30 uur). De kinderen moeten zich omstreeks 11 uur opstellen voor het gemeentehuis voor de traditionele snoepjesworp van op het balkon, waaraan ook bijzondere prijzen zijn verbonden. In het gemeentehuis zelf heeft een tentoonstelling van Vatra Hooikt plaats. Deze vereniging zet zich al 23 jaar in voor het Roemeense dorpje Vatra Dornei, waar reeds scholen, een ziekenhuis en een rusthuis werden geholpen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkings van Van Hool. Het bedrijf zelf stelt zijn allernieuwste creaties voor.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.