37ste foto- en digisalon van diafo Koningshooikt

08 nov 2015 - 14:25

Nieuws

In aanwezigheid van tal van fotoliefhebbers en sympathisanten opende burgemeester Frank Boogaerts in zaal ‘De Jutteneer’ het 37ste foto- en digisalon van Diafo Koningshooikt. Een bezoek is nog mogelijk op zaterdag 14 november van 14 tot 20 uur met diaprojecties om 15, 17 en 19 uur en op zondag 15 november van 10 tot 20 uur met projecties om 11, 15 en 17 uur.

De aanwezigen werden namens het bestuur welkom geheten door Raymond Daneels. Hij vergeleek de fotografie en de digitale beeldvorming met het bouwen van ene huis, omdat telkens vertrokken wordt van een idee en hoogstaande kwaliteit nagestreefd wordt. Schepen van cultuur Ivo Andries pakte uit met een reeks beschouwingen bij de essentie en de evolutie van de fotografie, met verwijzing naar de rol van de fotocamera, de digitale camera, de echografie en de magnetische resonantie. Volgens burgemeester Frank Boogaerts is Diafo een aparte vereniging. Ze heeft geen voorzitter, maar wel een ondervoorzitter en een toegewijde bestuursploeg.

De club die werd opgericht op 6 november 1978 omvat een groep enthousiaste amateurfotografen, zowel beginners als ervaren fotografen die hun kennis graag doorgeven, en speelt een belangrijke rol in het culturele leven van Lier en Koningshooikt. Tot besluit werden de laureaten van de clubwedstrijden voor foto’s en digitale beelden gehuldigd. 5 interne clubwedstrijden werden ter plaatse gejureerd door telkens 3 leden van Morgana Heultje, Koninklijke Fotoclub Herentals, Nete en Aa Grobbendonk, Fodiac Aartselaar en Koninklijke Licht en Schaduw Hemiksem. In de categorie foto’s waren de ereplaatsen voor 1 Julien Huysmans, 2 Patrick Verschueren en 3 Bernard Huysmans. De categorie geprojecteerde beelden werd eveneens gewonnen door 1 Julien Huysmans, voor 2 Bernard Huysmans en 3 (ex-aequo) Johan Lenaerts en Jan Leys.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.