02 jun 2015 - 13:38

Nieuws

Zaterdag 6 juni heeft de 31ste Pallieterjogging plaats. De deelnemers hebben de keuze uit een afstand van 5 of 10 kilometer. Om 15 uur gaat de kinderloop van start voor jongeren tot 12 jaar. Zij trekken richting stadspark om de afstand van 700 meter te overbruggen. Start en aankomst van de kinderloop en de Pallieterjogging zijn voorzien aan het Zimmerplein.

De deelnemers aan de Pallieterjogging vertrekken om 16 uur en volgen een verkeersvrij parcours doorheen de historische binnenstad en langs de groene rand van Lier. Ze vertrekken aan het Zimmerplein en bereiken via de Begijnhofstraat de stadswandeling richting Molbrug en Berlarij. Van hieruit gaat het verder langs de Berlaarsestraat, de Sint-Gummarusstraat, De Heyderstraat, de Kluizestraat, het Kluizeplein, de Lindenstraat, het Sionsplein, de Hazenstraat, de Lookstraat, de Koepoortstraat, het Gebroeders Doxplein, de Kardinaal Cardijnstraat, de Sionsvest, de Oever, de Mosdijk, de Aragonstraat, de Vismarkt, de Grote Markt en de Eikelstraat om de aankomstlijn op het Zimmerplein te bereiken.

Tot 17.15 uur mag langsheen het parcours ernstige verkeershinder verwacht worden. Het Zimmerplein, de Eikelstraat, de Schapekoppenstraat en de Begijnhofstraat worden vanaf 14 uur afgesloten voor alle verkeer. Deelnemen aan de kinderloop is gratis. Voor de jonge deelnemers is bovendien een medaille voorzien. Deelnemen aan de Pallieterjogging kost 4 euro (bij voorinschrijving) of 5 euro (ter plaatse). Betalen en het borstnummer afhalen is tot en met 5 juni dagelijks van 9.30 tot 20 uur mogelijk in sporthal de Komeet, Eeuwfeestlaan 183. Zaterdag 6 juni kan dit vanaf 14 uur voor de start in de Schapekoppenstraat. De deelnemers krijgen een T-shirt en een sportdrank.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.