30ste EETFESTIJN VAN ‘HEREN VAN LIER’

04 okt 2024 - 17:22

Nieuws

Zondag 17 november heeft het 30ste konijn met caves-festijn van de Koninklijke Gilde ‘Heren van Lier’ plaats. Het smulfestijn heeft uitzonderlijk de zaal Pallieter van ADR Technics – het bedrijf van gildelid Jan Fabri, gelegen aan het Vakenderveld 1 in de KMO-zone Bollaarpark – als decor. Momenteel wordt de keuken van het eigen Piepenholleke immers grondig vernieuwd. De opbrengst van het eetfestijn is bestemd voor de dakrestauratie van het begijnhofpand, die in maart 2025 van start gaat.

De Gilde die werd opgericht in 1973 heeft al tal van boeken over Lierse onderwerpen uitgegeven. Op culinair vlak worden sinds 1988 in het voorjaar Palingfestijnen georganiseerd, die dit jaar ruim 200 eters aanspraken. Op initiatief van Raetsmeester-Emeritus Marc Stubbe staat vanaf 1993 ook een konijn met caves-festijn op het programma. Volgens het recept van zijn grootmoeder maakte hij thuis enkele malen een lekkere schotel klaar. Toen hij les volgde aan de koksschool in Herk-de-Stad, vroeg hij één van de leerkrachten om voor een 90-tal personen konijn met caves met spekjes en zilveruitjes klaar te maken. Zo’n 5 jaar later namen de Raetsmeesters Dirk Nyssen en Ludo Ceurremans de organisatie over. Na het overlijden van Dirk in 2008 nam Bob Vergauwen de fakkel over. Ook dit jaar verzekert Bob samen met Raetsmeester Guy Vaes en nog enkele andere gildeleden de organisatie.

Voor het eetfestijn van zondag 17 november zijn 3 shiften voorzien: om 13, 16.30 en 19 uur. Een eetbeurt omvat 3 gangen: erwtensoep met spekjes, konijn met caves met kroketten en appelmoes of een koude vleesschotel met brood en als dessert een ijsje. Konijn met caves kost 33 euro; een koude vleesschotel 27 euro. Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan tot en met 9 november door overschrijving van het overeenstemmende bedrag op rekeningnummer BE71 3200 6725 9769 met vermelding van het gewenste tijdstip, het juiste aantal konijn met caves of joude schotels en het telefoonnummer. De gerechten kunnen ook afgehaald worden. Vermeld dan wel wanneer dit het geval is en of de kroketten wel of niet gebakt moeten worden.

Tekst DéBé

Foto CVR

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.