25 tekeningen van cartoonist d’auwe fleuren kinderafdeling van h.-Hartziekenhuis verder op

18 feb 2016 - 13:25

Nieuws

Op de kinderafdeling van het H.-Hartziekenhuis staat de kindvriendelijkheid centraal en is alles zoveel mogelijk afgestemd op de leefwereld van het kind. De kinderafdeling is trouwens opgebouwd rond het thema ‘Schatteneiland’. Deze aanpak is terug te vinden in meerdere projecten, zoals de kinderwebsite die voorbereidt op een ziekenhuisbezoek en het prentenboek ‘Bas en Kaatje naar de slaapdokter’. Sinds december van vorig jaar sieren 25 tekeningen van cartoonist d’Auwe het traject doorheen de wandelgangen van de kinderafdeling naar het operatiekwartier.

Meerdere projecten werden sinds 2009 gerealiseerd met de steun van Kiwanis Lier 2 Neten, vertegenwoordigd door Marc Coppieters, Chris Govaerts en Marc Van Craen van de commissie sociale zaken. In 2009 werd een multimediaproject uitgewerkt. Naar aanleiding hiervan werd de Kiwanis-popactie opgestart, bedoeld om kinderen bij een ziekenhuisopname aan de hand van leuke popjes en door middel van een tekening uitleg te geven over bepaalde handelingen of ingrepen. In april 2012 verscheen een eerste prentenboek van de hand van cartoonist d’Auwe – pseudoniem van Dirk Van der Auwera – dat bestemd is voor kinderen van 2 tot 5 jaar en aansluit bij het thema van het Schatteneiland. Spoedig volgde een tweede prentenboek van de hand van dezelfde cartoonist. Vorig jaar werden levensgrote tekeningen van d’Auwe aangebracht in de wandelgangen van de kinderafdeling naar het operatiekwartier, om de angst voor een ingreep te verminderen. In overleg met het medisch en verzorgend personeel worden verder nieuwe ideeën uitgewerkt. Zo zullen logo’s in de vorm van stropfiguren verschijnen op de schorten van het personeel en komen er plafondschilderingen in de onderzoekskamers. Hiervoor wordt andermaal gerekend op de creatieve medewerking van d’Auwe.

Bij dezelfde gelegenheid werd het gedicht ‘Wiegelied’ overhandigd aan de kraamafdeling. Het werd geschreven door dichter Tom Mariën, na de geboorte van zijn zoon en van zijn dochter, in een passende vorm gegoten door Jef Vingerhoets en op muziek gezet door Stijn Trauwaen. Het krijgt een geschikte plaats op de kraamafdeling.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.