21ste kerstmarkt in Lier

14 nov 2014 - 14:42

Nieuws

Tijdens het weekend van 12, 13 en 14 december heeft in Lier voor de 21ste maal een sfeervolle kerstmarkt plaats. Voor de organisatie tekenen de Gilde de Heren van Lier en de stad. De houten chalets en de tenten staan opgesteld op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. De kerstsfeer straalt verder uit naar de Eikelstraat en het Zimmerplein.

Bijna 20 jaar lang vormde het begijnhof het decor voor de jaarlijkse kerstmarkt. Vorig jaar werd een nieuwe formule bedacht, die wegens het succes nu herhaald wordt. Wel worden ditmaal meer afvalpunten voorzien en zal het afval tussentijds opgehaald worden. De organisatoren hopen dat de standhouders ook hun steentje zullen bijdragen. Daarnaast is het gebruik van glazen recipiënten voor het aanbieden van drank en voedsel verboden.

In het midden van de Grote Markt komt opnieuw een ‘Starshade-tent’ voor de animatie. Hier zijn optredens voorzien door Doctor Jacoby and the Bearded Women en Black WoooW (vrijdag), Knappe Koppen, Kreimfresj en Veston (o.v.) (zaterdag) en het T-trio (zondag). Rond deze tent komen in cirkelvorm 32 houten chalets. Op het Felix Timmermansplein en langs het smalle gedeelte van de Grote Markt is er plaats voor 38 tenten, die met de rug tegen elkaar en met de voorkant naar de huisgevels toe worden geplaatst.

De kerstman arriveert vrijdag 12 december om 19.30 uur, om onder muzikale begeleiding van Black WoooW zijn intrek te nemen in zijn huisje aan de verlaagde kade op de hoek van de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Daar ontvangt hij bezoek op vrijdagavond, op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Een paardenmolen staat weer opgesteld aan de voet van het belfort. De kerstmarkt is geopend op vrijdag 12 december van 18 tot 23.30 uur, op zaterdag van 14 tot 323.30 uur en op zondag van 14 tot 20 uur.

De gereconstrueerde noodwoning naast het stadhuis zal van 12 december tot 5 januari zo waarheidsgetrouw als mogelijk de kerstsfeer van deze donkere periode uitademen. Voor de opbouw wordt de woning op 10 en 11 december gesloten. Zaterdag 13 december heeft vanaf 17 uur ook een kerstmarkt in Koningshooikt plaats. Hier wordt opgetreden door de plaatselijke fanfares, het zangkoor, clown Papa Chico en alpenhoornblazers.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.