20ste Pallieterfeesten in de hulststraat

06 jul 2016 - 13:21

Nieuws

Tijdens het weekend van 22-24 juli staan de 20ste Pallieterfeesten van de Hulstse Pallieters op het programma. Het wordt de laatste editie onder het commando van Jos Baetens, die na ruim drie decennia de fakkel wenst door te geven aan de jongere generatie.

Jos Baetens is een bekende figuur in het Lierse verenigingsleven. Ruim 30 jaar geleden zette hij mee zijn schouders onder Kerselaerkermis. Omstreeks het midden van de jaren ’90 organiseerde hij als stuwende kracht achter de Hulstse Pallieters de drukbezochte open tuinen- en bedrijvendagen, die 10 jaar later overgingen in de Pallieterfeesten. Telkens was een opvallende innovatie de publiekstrekker. Dit was het geval met de ballonvluchten, de charettenkoersen, de wedstrijden buikschuiven waarbij op 6 meter na het ‘Guiness Book of Records’ werd gemist, het schaapslingeren en de KUBB-kampioenschappen.

De Pallieterfeesten 2016 gaan vrijdag 22 juli om 20.30 uur van start in de hal van Groenvoorziening Baetens aan de Hulststraat 74. De Casablanca Carambol Company zorgt voor sfeervolle muziek uit de jaren 70-80-90-00. Zondag 24 juli zijn vanaf 13 uur allerhande activiteiten voorzien op de feestweide. Voor de 9de maal wordt het Liers kampioenschap KUBB georganiseerd. Op 10 terreinen kunnen ploegen van 4 tot 6 personen elkaar bekampen voor de fel begeerde beker. Inschrijvingen kunnen tot 10 juli worden ingediend bij Koen de Vocht, 0486-25 61 04 of kubb@hulstsepallieters.be. De inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg. Voor de 5de maal wordt de wedsstrijd schaapslingeren georganiseerd. Al die tijd is animatie voor jong en oud voorzien, met o.m. springkastelen, een schminkstand en ponyritten. Nadat om 18.30 uur een Kids Party van start gaat, worden de Pallieterfeesten vanaf 20 uur afgesloten met een ambiance avond en het optreden van Ernst & Jong Band en Loes Van den Heuvel, Carmen van FC de Kampioenen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.