2015 was voor ac lyra het jaar van de ‘olympische limiet’

07 jan 2016 - 12:48

Nieuws

Tijdens de nieuwjaarsontvangst van AC Lyra blikten voorzitter Simon Chovau en secretaris Gerry Follens terug op het voorbije jaar en maakten ze de plannen voor 2016 bekend. Ze deden dit in aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, schepen van sport Ivo Andries, de ouders van Marieke Vervoort en tal van leden en atleten.

2015 was ééns te meer een memorabel jaar voor AC Lyra. Het werd bestempeld als het jaar van de ‘Olympische Limiet’. Ondanks het helse onweer namen einde maart 1.000 lopers deel aan de 2de stadsnatuurloop, de memorial Jef Breugelmans. Voor de natuurlopen werden meer dan 4.000 deelnemers genoteerd. Het damesteam promoveerde voor het tweede opeenvolgende jaar. Andere succesvolle organisaties waren de memorial Jos Verstockt, de Beker van Vlaanderen voor dames, het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, de 10de editie van de Metalyralympics voor G-atleten en de manche van het Jeugdcriterium.

Op individueel vlak behaalde Marieke Vervoort naast tal van bekroningen, 3 gouden medailles op de Paralympische Wereldkampioenschappen in Qatar. Els Rens leverde een knalprestatie in de marathon van Eindhoven, behaalde de Belgische titel en bleef onder de limiet voor de Olympische Spelen 2016. Drie nieuwe leden kwamen de bestuursploeg versterken. De Lyra-atleten behaalden 1783 medailles op provinciale, Vlaamse, Belgische en internationale kampioenschappen en wonnen 65 titels. De voorbeeldige jeugdwerking kreeg opnieuw het Gouden Kwaliteitslabel van de Vlaamse Atletiek Liga. Spijtig genoeg vertoont de vernieuwde atletiekpiste enkele mankementen op het vlak van de afwatering.

Tijdens het nieuwe seizoen 2015-2016 staan alweer tal van meetings op het programma. De 13de editie van de Natuurlopen ging onder een gunstig gesternte van start. Volgen op 20 maart de 3de Halve Marathon van Lier, in mei de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, op zaterdag 11 juni de memorial Jos Verstockt, op zaterdag 3 juli het provinciaal kampioenschap van de jeugd, op zondag 18 september een nieuwe manche van het Antwerps Jeugdcriterium, tijdens het eerste weekend van oktober de 11de Metalyralympics en bij het einde van november de start van het 14de Natuurloopcriterium. Tot besluit ging een uitgebreid dankwoord naar de vele sponsors, medewerkers en vrijwilligers.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.