1ste duck race kent overweldigend succes

19 mei 2014 - 12:41

Nieuws

De Duck Race die op de binnen-Nete werd georganiseerd door de Rotary Club Lier is uitgegroeid tot een overweldigend succes. Langsheen de Werf, het Felix Timmermansplein en de Vismarkt verdrongen zich honderden toeschouwers om de ‘schol’ gele plastic eendjes tijdens hun ‘dolle race’ over het water te volgen.

Aan de Sint-jansbrug moest een grote kraan ingezet worden om de 14.300 eendjes in het water te droppen. Vermits de binnnen-Nete een stilstaande rivier is, moesten enkele hulpmiddelen aangewend worden om wat vaart in de race te krijgen. Hiervoor werden ventilatoren en een pomp van de brandweer aangevoerd, die bediend werden van op de platbodems van de Koninklijke Moedige Bootvissers. Het gebeuren werd duidelijk met voldoening gevolgd dooor Walter Grootaers, Harry en Olga van het TV-programma ‘The Sky is the Limit’, die als peters en meter fungeerden.

Na een ‘nek-aan-nek’ race bereikte het eendje met het rugnummer 8473 als eerste de finish aan de Vismarkt. Het diertje deed er ruim 1 uur en 10 minuten over om de 500 meter te overbruggen. Een dopingcontrole leek na afloop niet noodzakelijk. Nicole Vingerhoets uit Kessel was de gelukkige bezitter van het winnende nummer en werd eigenaar van een nieuwe Opel Adam. Daarnaast waren nog 50 waardevolle prijzen voorzien.

Voor, tijdens en na de race konden de toeschouwers ene terrasje doen en voluit genieten van de bonte randanimatie, w.o. een optreden van ‘Fair PlaySpecial’. De initiatiefnemende Rotary Club Lier verwacht een bedrag van 30.000 euro te kunnen overhandigen aan de vzw. Pinocchio, die zich inzet voor kinderen en jongeren met brandwonden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.