1ste agrostemdag in Koningshooikt

30 mei 2019 - 11:29

Nieuws

Om jongeren dichterbij landbouw en techniek te brengen, had op het tuinbouwbedrijf van de Gebroeders Vercammen in Koningshooiikt een eerste AgroSTEMdag plaats. Deze AgroSTEMdag werd uitgetest door de leerlingen van het 5de jaar wiskunde-wetenschappen van het Sint-Gummaruscollege.

De AgroSTEMdag geniet de steun van ‘Leader’, het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Het project is afgestemd op maat van de leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs, waarbij de leerlingen zelf aan de slag gaan. In het kader van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) roepen Europa en de Vlaamse overheid scholen op om meer aandacht te hebben voor wetenschap en techniek en dit gekoppeld aan de leefwereld van de jongeren. Landbouwbedrijven zijn daarbij de ideale plaats om jongeren de belangrijke rol van wetenschap, techniek en wiskunde binnen de maatschappij te laten ontdekken.

Door het bezoek aan innovatieve en soms hoogtechnologische land- of tuinbouwbedrijven, ervaren jongeren het nut en de meerwaarde van STREM-toepassingen in de bedrijfspraktijk. De eerste AgroSTEMdag werd uitgewerkt op basis van een unieke samenwerking tussen studenten en docenten van de lerarenopleiding Thomas More Vorselaar, leerkrachten van het Sint-Gummaruscollege Lier, projectmedewerker Plattelandsklassen Bart Hollevoet en Evi Van Camp, bio-ingenieur en bedrijfsleider van het groentebedrijf Gebroeders Vercammen. De leerlingen kregen een rondleiding op het bedrijf, een uiteenzetting over landbouw en klimaat door Bart Hollevoet en werkten in groepen rond de thema’s duurzaam gebruik van water en de korte keten.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.