19de editie van paterkeskermis

18 jun 2016 - 11:39

Nieuws

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus wordt in en rond de grote feesttent die staat opgesteld naast de kerk aan het Renaat Veremansplein, voor de 19de keer de populaire Paterkeskermis gevierd. Vaste ingrediënten van de feestelijke vierdaagse zijn de pannenkoekennamiddag, de muzikale optredens, de dansavonden, de rondgang van de stoet, de grote rommelmarkt en de lekkere mosselen.

Donderdag 18 augustus staat een proefavond op het programma om de installaties te ‘roderen’, De goedkope pintjes worden aangevuld met gratis frietjes. Vrijdag 19 augustus worden vanaf 14 uur gratis pannenkoeken geserveerd en dit zolang de voorraad strekt. Om 21 uur nodigen Ruth Mc Kenny en zijn orkest de feestvierders ten dans en om 23 uur wordt de fakkel na enkele jaren onderbreking overgenomen door Rudy Jones. Zaterdag 20 augustus wordt al om 14 uur ingezet met een bingo-namiddag, waarbij tal van prachtige prijzen te winnen zijn. Om 17 uur vertrekt een kleurrijke stoet met de Lierse Keersters, de Pallietertoeters, de paterkes en de reuzen van ’t Kartuizers voor de traditionele rondgang. Vanaf 21 uur speelt de Prins Junior Band ten dans en komen Ronny Lee en Pino Baresi de sfeer nog versterken.

Zondag 21 augustus kan vanaf 8 uur stevig ontbeten worden in de tent. Aan de rommelmarkt wordt deelgenomen door ruim 150 standhouders, die niet alleen staan opgesteld in de Kartuizersvest, de Parel- en de kantstraat en het Renaat Veremansplein, maar ook in de Ernest Staeslei, de Rederijkerslei en de Kruiisbogenhofstraat. Op deze manier is de vrije doorgang voor de hulpdiensten verzekerd. Vanaf 14 uur gaan de paterkes rond met gratis bier en delen ze geschenkjes uit aan de kinderen. In de tent zorgen de Retro’s ondertussen voor de sfeer. Om 20 uur volgt een oldie-avond, samengesteld en verzorgd door Joe Edwards, met het optreden van plaatselijke vedetten. Om 22 uur worden de 75 medewerkers bedankt, waarna om 24 uur het doek valt over een allicht alweer succesvolle editie. Op vrijdag (van 17 tot 22 uur) zaterdag (van 12 tot 22 uur) en zondag (van 12 uur en zolang de voorraad strekt), kunnen mosselen of koude schotels met frieten of brood bekomen worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.