16 bijkomende blue-bikes in Lier

15 jan 2015 - 22:35

Nieuws

Het schepencollege heeft een samenwerkingsovereenkomst met Blue-Mobility, De Lijn en de vzw. Werkmmaat met betrekking tot de uitbreiding van het aantal Blue-bikes goedgekeurd. Het dossier wordt voor definitieve goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Volgens schepen Bert Wollants is het de bedoeling nog meer mensen te stimuleren om gebruik te maken van de blauwe deelfietsen.

Sinds mei 2011 zijn aan het station Blue-bikes beschikbaar, zodat trein- en busreizigers die in Lier toekomen hun traject op twee wielen kunnen verder zetten. Het aantal ritten blijft elke maand stijgen. In september 2014 werd de kaap van de 100 ritten per maand overschreden. Binnenkiort kolmen er twee nieuwe Blue-bike locaties bij. Telkens 8 fietsen worden opgesteld aan het busstation van de Veemarkt en aan de parking van cultuurcentrum De Mol.

Aan de Veemarkt investeert de stad in een sleutelautomaat; aan De Mol stelt De Lijn deze kosteloos ter beschikking. De stad laat ook de voorbereidende werken uitvoeren voor het plaatsen van overdekte fietsenstallingen en sleutelautomaten. De stad betaalt verder 5.234 euro per locatie voor het ter beschikking stellen en onderhouden van de fietsen.

De gebruiker betaalt slechts 1 euro voor 24 uur. Om een Blue-bike te kunnen ontlenen is een abonnement nodig. Dit kost 10 euro per jaar. De stad komt niet tussen bij oneigenlijk gebruik van de fietsen zoals ontlening langer dan 24 uur, diefstal, schade of misbruik. Wie gebruik wenst te maken van een Blue-bike, kan contact opnemen met Fietspunt aan het station of via www.blue-bikes.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.