15 jaar geel-zwarte g-werking

16 jun 2020 - 18:56

Nieuws

De G-werking van K Lierse SK en Lierse Kempenzonen bestaat al 15 jaar. Om dit jubileum op gepaste wijze te vieren had in het jeugdcentrum in Kessel een G-voetbaldag plaats. Aan de hand van persknipsels uit o.a. het vroegere clubmagazine ‘De Sportvriend’ en een collage van foto’s, werd in het cafetaria een tentoonstelling opgebouwd. Daarnaast werden wedstrijden gespeeld door spelers van de verschillende niveaus tegen Rupel Boom en Simikos, met als hoogtepunt ‘de galamatch’ tegen een selectie van het supportersverbond.

De geel-zwarte G-werking ging van start in april 2005 toen in het hoofdstadion een eerste G-voetbaldag werd georganiseerd op initiatief van het comité ‘Lierse 2006’ – dat de activiteiten rond de viering van het eeuwfeest coördineerde – en de vzw. Avalympics. De kernspelers van Lierse zorgden toen voor voetbalinitiatie. Vanaf februari 2006 volgde een kern van zo’n 30 spelers de trainingen in het jeugdcentrum. Sindsdien volgden meerdere G-voetbaldagen elkaar op, werd deelgenomen aan competities en tornooien en werden sociale activiteiten georganiseerd. Eén naam loopt als een rode draad door 15 jaar werking: deze van Jan Jerusalem, coördinator en trainer. Hij wordt vandaag bijgestaan door Marc Wijnants (niveau 1), Joppe Beeckmans (niveau 3) en Dimitri De Noël (niveau 4 en keepers).

Het is de bedoeling om jongens en meisjes met een lichte fysische en/of mentale beperking op een prettige manier te laten voetballen en hun samenhorigheidsgevoel en zin voor fair-play te bevorderen. Het resultaat is van minder belang, al zorgt een overwinning uiteraard voor de nodige voldoening. Lierse Kempenzonen telt vandaag 38 G-voetballers verdeeld over verschillende niveaus, die de woensdagavond trainen van 19.30 tot 21 uur in het jeugdcentrum. De G-voetbaldag kende ondanks de ongure weersomstandigheden een ruime belangstelling. De meest opgemerkte gasten waren Piet den Boer, G-sport ambassadeur en trainer van het nationale G-elftal, en clubvoorzitter Luc Van Thillo, die de G-werking een warm hart toedraagt en samen met zijn echtgenote de shoes aanbond.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.