10 jaar werkgroep trage wegen Koningshooikt

21 aug 2017 - 20:52

Nieuws

De Werkgroep Trage Wegen Koningshooikt is ondertussen al 10 jaar actief. Sinds 2007 werden in de Lierse deelgemeente tal van veldwegen, bospaden, kerkwegels en buurtwegen die niet bestemd zijn voor gemotoriseerd verkeer, in ere hersteld en opengesteld voor wandelaars die van de rust en de natuur willen genieten.

De Werkgroep ontstond op initiatief van Maria Pelgroms en Maria Vekemans, die vaststelden dat steeds meer oude voetpaadjes dreigden te verdwijnen. Zij kregen al vlug de steun van Rita Renckens, Eddy Siebens, Carlo Van Dijck en vooral Hubert de Potter. Na korte tijd konden met het Kerkepad, het Vlinderpad en het Pikkelpad, al 3 kerkwegeltjes in ere hersteld worden. Later volgden het Koningsbossenpad (9 kilometer), het Lammekespad (7 kilometer), het Jutse Plassenpad (6,5 kilometer), het Brede Zijppad (7 kilometer), het Bunkerpad (9 kilometer) en het Stombaarshoekpad (7 kilometer).

Het overzicht werd nadien aangevuld met het Nestje Van den Bulckpad, het Molenveldpad, het Witte Relenspad, de Wielewaaldreef, de Stropersweg, de Wip, de Drijpikkel, Buurtweg 5 en Voetweg 49. Op 30 september 2012 opende Regionaal Landschap Rivierenland het nieuw wandelgebied van Lier naar Heist-op-den-Berg via Koningshooikt en Putte. De wandelpaden die leiden langs herenhoeven, uitgestrekte bossen, landerijen en natuurlandschappen, zijn bewegwijzerd en opgenomen in een brochure die te bekomen is bij Visit Lier, dienstencentrum de Waaier, het gemeentehuis en de bakkers van Koningshooikt.

Naar aanleiding van de herdenking van het 10-jarig bestaan werd teruggekeken op de voorbije realisaties en vooruit geblikt naar nieuwe projecten. Bovendien werd het project ‘Bank zij Dank’ gelanceerd, bedoeld om de inwoners van Koningshooikt uit te nodigen een zitbank buiten te zetten. Dit kan op privéterrein – bvb. In de voortuin – of op het openbaar domein, waarvoor wel de toelating van de stad noodzakelijk is. Een bank is nuttig voor wandelaars om even op adem te komen, de omgeving te bewonderen en de goede buurtschap te versterken. Wie een zitbank buiten zet, krijgt een sticker ‘Bank zij Dank’ en ‘Plek voor Jou’. Meer info in verband met de Trage Wegen Koningshooikt en het project ‘Bank zij Dank’ kan bekomen worden bij Hubert de Potter, 015-31 48 49.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.