1.353 Lierse beeldjes voor ‘coming world remember me’

23 mei 2016 - 16:23

Nieuws

Tijdens de eerste wereldoorlog vielen 600.000 slachtoffers te betreuren op Belgische bodem. In het kader van ‘Gone West – Reflections on the Great War’ worden in de periode 2014-2018 wereldwijd 600.000 beeldjes geboetseerd in klei. In Lier werden tussen 10 en 22 mei 1.353 beeldjes aangemaakt.

Het project ‘Coming World Remember Me’ wordt in opdracht van de provincie West-Vlaanderen gerealiseerd door vzw. Kunst in samenwerking met kunstenaar Koen Vanmechelen en is bedoeld om een universele boodschap van hoop en verdraagzaamheid uit te dragen. In 2018 zullen alle beeldjes een ‘land art installatie’ vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. In Lier werden de eerste beeldjes geboetseerd door burgemeester Frank Boogaerts en schepen Ivo Andries.

13 dagen lang kwamen tal van klassen, groepen, verenigingen en gezinnen naar het mobiele atelier in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Het 1.000ste beeldje werd gemaakt door Simon Muls, leerling aan het 5de middelbaar van het Sint-Ursula-Instituut, die persoonlijk werd gefeliciteerd door schepen Ivo Andries. De laatste van de 1.353 beeldjes werden gemaakt door de familie Schram uit het Nederlandse Purmerend. Vader Martin (40), moeder Marion (36), Sheila (9), Kai (7) en Tino (5), kwamen hiervoor speciaal naar Lier na een rit van 2,5 uur. Ze werden uitgenodigd door Eddy Klein, de broer van moeder Marion, die in de wijk ’t looks woont en zelf eerder een beeldje had gemaakt.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.