Belicht

Gepubliceerd: 14/03/2018 - 09:14

Zondag 25 maart heeft om 14.30 uur in cultuurcentrum Vredeberg het 31ste voorjaarsconcert van de Koninklijkje Stadsharmonie Leo XIII plaats. De harmonie staat onder leiding van haar nieuwe dirigent Ricardo Garrido Badillo, docent slagwerk aan de Muziekacademie van Lier. Voor de eerste keer wordt op zondag gespeeld, omwille van de opvoering van het Passieverhaal de avond voordien op de Grote Markt. Naar goede gewoonte wordt een brede waaier van diverse, populaire composities en muziekgenres aangeboden.


Gepubliceerd: 13/03/2018 - 19:10

OCMW-voorzitter  Marleen Vanderpoorten en schepen Ivo Andries hebben een bezoek gebracht aan het Plus-Project in de Ouderijstraat. Ze werden er ontvangen door de medewerkers en de leerlingen. Plus is de uitbouw van een preventief, onderwijsondersteunend project voor scholen in Lier, om de ongekwalificeerde uitstroom van leerlingen te voorkomen.


Gepubliceerd: 13/03/2018 - 13:03

Op 9 maart betrapte een winkeldetective van een supermarkt aan de Antwerpsesteenweg een winkeldief. Betrokkene, een 41-jarige man uit Polen, had twee flessen sterke drank gestolen. Na onderzoek bleek hij niet aan zijn proefstuk te zijn. Al meerdere malen had hij levenswaren uit de betrokken zaak gestolen. De man werd voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen. Deze besliste om hem niet verder aan te houden voor de gepleegde feiten. De man stond evenwel ook geseind met een bevel tot gevangenneming voor een openstaande celstraf voor vergelijkbare feiten.


Gepubliceerd: 13/03/2018 - 12:36

In de nacht van 10 op 11 maart zette een interventieploeg van de Lokale Politie Lier een verdacht voertuig met twee inzittenden aan  de kant van de weg. Het voertuig en de inzittenden werden grondig gecontroleerd. Bij de controle werden verschillende gsm’s, zaklampen, schroevendraaiers, vuurwerk, handschoenen, een bivakmuts en andere handwerktuigen gevonden. Er werd ook een gebruikshoeveelheid drugs aangetroffen, met name 7,5 gram speed, 8 gram marihuana en ketamine. De inhoud en het voertuig werden in beslag genomen.


Gepubliceerd: 13/03/2018 - 10:23

Samen met leerlingen van een kappersschool  uit het Nederlandse Den Bosch en uit Westerlo, nemen studenten van de campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier deel aan een internationaal uitwisselingsproject. Het is de bedoeling dat kappers in opleiding elkaar inspireren en in  kleine groepen deelnemen aan een creatieve kapperswedstrijd.


Pagina's