Belicht

Gepubliceerd: 17/11/2017 - 11:50

Op de site van de voormalige garage Anthonis langs de Antwerpsesteenweg zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de realisatie van een nieuw winkelcentrum. Tegen september 2018 moet de site omgevormd zijn tot een modern winkelgebied met 4 handelsvestigingen. Met het nieuwe winkelconcept YGO, sportwinkelketen Decathlon en keukens de Abdij, zijn 3 van de 4 handelszaken reeds bekend. Het project zorgt voor meer dan 50 nieuwe jobs in de regio.


Gepubliceerd: 17/11/2017 - 11:32

In cultuurcentrum Vredeberg had andermaal een ceremonie plaats voor de nieuwkomers die met succes het inburgeringstraject volgden. De volwassenen ontvingen een oorkonde, de jongeren van de onthaalklassen secundair onderwijs een cheque  voor een culturele workshop.


Gepubliceerd: 16/11/2017 - 12:28

‘Kus de Maan, Kus de Zon’ is de titel van de eerstvolgende productie van de Schoolbond die op vrijdag 24 november in première gaat. Dit stuk van de Canadese auteur Norm Foster wordt opgevoerd in een regie van Peter van Gucht. Verlenen hun medewerking: Dieter Gillis, Melanie Claes, Hans Verbruggen, Roger Meylemans en Rita Lodewyckx.


Gepubliceerd: 16/11/2017 - 12:21

‘Meer’ wordt opgevoerd naar het verhaal van ‘Aangewaaid Kind’ van Gisela Gockel. ‘Meer’ brengt de toeschouwers naar het punt, waar de vorige productie ‘Afwas’ begon. Het stuk is verwonderlijk en herkenbaar.


Gepubliceerd: 16/11/2017 - 12:14

In het kader van hun inburgering en integratie volgen 60 cursisten die in hun land van herkomst amper of helemaal geen onderwijs genoten, in de lokalen van het Sociaal Huis lessen Nederlands die worden gegeven door Open School van het Centrum voor Basiseducatie. De circa 20 cursisten van de ‘hogere groepen’ werken rond de thema’s ‘actualiteit’ en ‘publiek domein’. Om de theorie in de praktijk om te zetten, worden  in het najaar bijen vriendelijke aanplantingen aangebracht in de binnentuin van het Sociaal Huis. De stad kocht hiervoor voor 182euro bloembollen aan.


Pagina's